Leld örömöd e filmajánlókban, melyek a Filmkalauz a megvilágosodáshoz online kereshető adatbázisunkból lettek magyarra fordítva. Ebben az adatbázisban a Felébredést támogató, legjobb filmek közül több mint 400 film metafizikai ajánlóját találod. A teljes, magyarra fordított Filmkalauz a megvilágosodáshoz című ebookért ide kattints!


A holnap a múlté (Next)A Holnap a Multe

Klasszikus: az idő semmissé tétele, a feladat elfogadása, az útmutatás követése; Metafizikai

Mi lenne akkor, ha minden, ami látszólag történik, csak egy hipo- tézis lenne? Mi lenne, ha az elme minden lehetőséget láthatna, közelebbről is megvizsgálhatna, és kiválaszthatná, melyik forgató- könyvet játssza el? Chris Johnson-nak különleges képességei vannak, ami lehetővé teszi számára, hogy így tegyen, ám értelmes cél nélkül az élete a rejtőzésről és szerepjátszásról szól. A Szentlélek a vonzal- mat és egy útmutatás által létrejött kapcsolatot használ, hogy felhívja a figyelmét, és megnyissa annak felismerésére, hogy a kapcsolódás által túljuthat félelmein, kiterjesztheti érzékelését és képességeit. Ez a remek film emlékeztet bennünket arra, hogy nem számít, hányféle módon próbáljuk megváltoztatni a jövőt, fel kell ismernünk, hogy csak a Cél megváltozása lehet a válasz. Az egész világ hipotetikus, és amikor ezt felismerjük, akkor megtörténik az önátadás. A forgató- könyv meg van írva, és nincs értelme, hogy megpróbáljuk kitalálni a dolgokat. Csak pihenj meg, és kapcsolódj testvéreddel, hogy véget érhessen a múlt! Minden megbocsátást nyert, és bármikor választha- tod újra a Szentlélek Tervét.


Revolver Revolver

Jake Green, a szerencsejátékos, hét év magánzárkában eltöltött év után szabadul a börtönből, miután átvállalta a lebukást a főnökétől. A börtönévek alatt befelé fordult; megmutatták neki a játékot, és azt, hogyan nyerje meg azt. Egy utolsó leckéje van, amikor Vegasba megy, hogy bosszút álljon érzékelt ellenségén, a korrupt kaszinófőnökön, Machán. Green még mindig abban hisz, hogy a „pénz a király”, és hogy akkor nyer, ha pénze és hatalma van. A Szentléleknek mindig ott kell elérnie minket, ahol hisszük magunkról, hogy vagyunk. Ez a jóvátétel története, a gengsztervilág tisztelet és félelem nézőpontjának szélsőséges szűrőjén keresztül. Itt egy durva szinten láthatjuk igazán az emberi élet játékát. Mindent, amit teszünk, egy látszat, egy énkép fenntartása motivál. Ezért maradunk szörnyű munkákban és rossz kapcsolatokban. Arra vágyunk, hogy igazunk legyen azzal kapcsolat- ban, akinek hisszük magunkat; maradunk azért a „hátba veregetésért”, ami azt mondja, hogy jó fiú, jó gengszter, jó apa vagy. „A legnagyobb érv, amit az ego elővett, az volt, hogy elhitette veled, hogy ő te vagy”, hogy a gondolatai és érzései a tiédek.

Nem mindig ismerjük fel csodálatos társainkat, amikor megjelennek; Avi és Zach megtanítják Jake-nek, hogy még mindig börtönben van, és hogy az elméje az, aminek ki kell szabadulnia a játékból. A megta- nult elvek valóban gyakorlatias alkalmazása során olyan megbízatások sorozatán vezetik őt végig, melyek arra lettek tervezve, hogy az egót (Mr. Gold) teljesen a tudatosságba emeljék. Green-nek mindent oda kell adnia, hogy minden az övé legyen. Ő pedig az igazán nagysze- rű liftes jelenetben felismeri, hogy a félelem hangja nem a Valódi Identitása. Immár teljesen megszabadulva, a Megbocsátás állapotá- ban, érinthetetlen.

 

Circle of Support Join Now Banner